De Ouderwetse BakkerijKleine Marktstraat 1 3841 BD Harderwijk 0341 - 412 135 Stuur een e-mail Bezoek website |
Onze bakkerij mag dan wel van ouderwetse aard zijn, dat betekent niet dat wij niet meegaan in de tijd. De ouderwetse bakkerij, dit jaar maarliefst 170 jaar oud, is vanaf heden ook overal ter wereld te bewonderen via het digitale web.
De Ouderwetse Bakkerij is sinds 1839 al een begrip in Harderwijk. Wij maken al onze producten, in tegenstelling tot de moderne bakkerijen, nog op ambachtelijke wijze. Dit betekent dat wij sommige van onze broden en kadetten nog op de vloer van de oven bakken.
Wij zijn er dan ook trots op dat we meerdere malen kampioen van Nederland zijn geweest. Dit proberen we iedere dag weer na te streven in ons werk, en in de persoonlijke benadering van onze klanten.
In ons werk staan de vier T's centraal; Tijd, Toewijding, Temperatuurtuur, Toevoeging. Dit betekent dat het deeg tijdens het bereidingsproces, afhankelijk is van omgevingsfactoren zoals kou, warmte en vochtigheid. Het deeg heeft dus alle aandacht nodig van onze bakkers, brood leeft het is nooit een standaard product!
Als de temperatuur van het deeg bijv. 5 graden te warm of te koud is dan de gewenst, heeft dit zeer veel invloed op het eindproduct. Als toevoeging gebruiken wij de allerbeste grondstoffen zoals bijv. Amerikaanse bloem, roomboter, Griekse krenten/rozijnen, zuiver amandelspijs.
Specialisaties
De Zeebeer Vernoemd naar de Harderwijkse Zeeweringen, is een heerlijke meergranen cake-koek-brood boordevol vitaminen en mineralen. Het brood is rijk aan abrikozen, amandelschaafsel, hazel- en walnoten en suiker. Dit ambachtelijk gebakken brood is een huisspecialiteit van de Ouderwetse Bakkerij en heeft een hoge voedingswaarde.
Suikerbrood(Fries) Onze suikerbroden worden op een ambachtelijke wijze gemaakt waardoor de smaak niet te vergelijken is met een normaal suikerbrood, zo lekker! Elke donderdag, vrijdag en zaterdag versgebakken.
Krentenwigge Een zwaar gevuld brood met 200% toevoeging. 100% krenten, 100% rozijnen.
Roggebrood (Fries) De productie van roggebrood duurt bij ons maarliefst 2 volle dagen. Ten eerste moet het rogge een dag in de oven. Vervolgens wordt er weer rogge toegevoegd met zout en ook dit staat weer een dag in de oven. Het is dus een zeer arbeidsintensief product, maar hierdoor uniek in smaak.